CatalàEnglishFrançaisItalianoEspañol

L’exposició

L’exposició

L’exposició de bonsais, ikebanes i kusamonos, així com les demostracions es realitzaran a la Nau Dents de Serra de L’Espai Cultural Roca Umbert.

Nau Dents de Serra
Espai de més de 800 m2 on s’habilitaran diferents passadissos, on estaran exposats els arbres i composicions participants en la mostra. Als laterals llargs es disposaran les exposicions d’ikebana i kusamono.

Una part de la nau quedarà preparada, amb les mesures marcades pels protocols COVID, per a que al llarg del cap de setmana els diferents demostradors realitzin els seus treballs sobre bonsai i el públic assistent pugui gaudir-ne sense cap perill.

El mercat

Davant de la Nau Dents de Serra, en un espai obert, es col·locarà, sota una gran carpa ben ventilada o en diferents carpes petites, el Mercat de la Nishiki-ten.
Professionals del món del bonsai, nacionals i internacionals, posaran a la venda els seus materials i tots els aficionats podran comprar allò que necessitin amb les màximes mesures de seguretat.

Tallers

En cada edició de la Nishiki-ten es realitzen, paral·lelament a la mostra, una sèrie de tallers relacionats amb el món del bonsai i aquest any, també, amb la cultura japonesa.
Hores d’ara, gener de 2021, no tots els tallers estan confirmats ni, potser, estan descrits tots els que es faran. En aquest sentit l’organització vol que la Nishiki-ten i les Primeres Jornades Culturals Japó a Granollers, també al llarg del procés d’organització i planificació, sigui quelcom flexible i adaptatiu. (Res que ens pugui sorprendre en els temps que estem vivint) Comptarem, per aquesta VX edició de la Nishiki-ten, amb els següents tallers:

Taller de bonsai a càrrec d’un reconegut mestre i per a un grup reduït d’aficionats, per tal d’aprofitar al màxim el temps i les ensenyances

Taller de rakú, tècnica ceràmica originaria del japó, on entren en joc la terra, el foc i l’aigua en un procés de creació molt visual i amb resultats espectacular. El taller estarà a càrrec de la Roser Nadal i en Carles Vives, ceramistes.

Taller d’Ikebana, art japonès tradicional d’arrengaments florals

Taller de Sumi-e, a càrrec de Begonya Hernández. El sumi-e és una
tècnica de dibuix monocromàtic en tinta negra, introduïda al Japó
pels monjos budistes zen al segle XV.

Taller de Manga, a càrrec de Judith Sólvez, per a fer una
aproximació o anar més enllà, en aquest estil japonès de dibuixar i
explicar històries.