CatalàEnglishFrançaisItalianoEspañol

Història

La Nishiki-ten és un moment important, esperat i molt valorat a l’agenda de les exposicions de bonsai a Catalunya, Espanya i la resta d’Europa, amb participants arribats de tot arreu. Compta amb una afluència de públic molt elevada provinent de les diferents associacions d’aficionats al bonsai, d’arreu de Catalunya i part de l’estat, a la qual s’hi ha de sumar l’interès que genera entre la població local.

Premis commemoratius de l’edició XIV, realitzats pel ceramista Carles Vives Mateu, que en l’edició d’enguany forma part del comitè organitzador

La Nishiki-ten comença la seva vida l’any 2001 a la localitat de Granollers, passant més tard a Les Franqueses del Vallès, La Garriga i Barcelona.
A partir de l’any 2013, quan es du a terme la XI edició, retorna als seus orígens, a la ciutat de Granollers, en el marc del Museu de Ciències
Naturals “La Tela” i fins l’any 2017. Al 2019, atesa la magnitud que estava prenent l’exposició, el seu emplaçament va ser a la Nau Dents de Serra de l’Espai Cultural Roca Umbert, de Granollers. Enguany repetim emplaçament i aprofitant l’entorn i infraestructura del Roca Umbert volem anar un pas més enllà.
La Nishiki-ten sempre ha tingut com a finalitat donar a conèixer l’art del bonsai amb màxima preocupació per la conjugació d’elements expositius, fons, taules, pintures, plantes d’accent, pedres, il·luminació, etc., per tal d’aconseguir el nivell de perfecció més alt i aquest any, per primer cop, també una aproximació a la cultura japonesa.
L’èxit de la Nishiki-ten és innegable. La darrera edició va comptar amb 40 expositors i amb una gran afluència públic, tant d’aficionats i professionals de l’art del bonsai com de residents del Vallès Oriental i altres comarques properes, atrets per aquest esdeveniment cultural.