CatalàEnglishFrançaisItalianoEspañol

CONVIDATS A L’ EDICIÓ 2021

CONVIDAT D’HONOR

Xavier Massanet 

 

(06/06/1959) Aficionat i apassionat al bonsái des de fa quaranta anys.

En els darrers vint anys ha participat en nombroses exposicions a Espanya, França, Itàlia, Bèlgica i d’altres països, on els seus arbres han estat guardonats.

Membre fundador de l’Associació l’Art del Bonsai i organitzador de l’exposició Nishiki-ten des dels seus inicis, deixant pas, posteriorment, a nous gestors què, segons paraules del senyor Massanet “amb tant d’èxit ho estan realitzant els darrers anys”.

Actualment és membre de l’associació UBE (Unión del Bonsái español)

 

Afegim unes paraules que el Sr. Massanet ens ha fet arribar desprès d’acceptar ser el convidat d’honor en aquesta XV edició de la Nishiki-ten:

 

«Quiero agradecer y felicitar a la organización de Nishiki-ten el esfuerzo que están realizando para que la exposición sea todo un referente en el panorama del Bonsái en España.
Todos debemos aportar nuestro granito de arena para que esta edición sea especial tras los difíciles momentos que estamos sufriendo por la pandemia y nos podamos reencontrar de nuevo y compartir nuestra pasión.»

DEMOSTRADORS

Marco Invernizzi 

(Milan 1975) s’inicia en el món del bonsai l’any 1991 i al 1997 marxa a Japó on s’hi està quatre anys sota la tutela del gran mestre Mashaiko Kimura, sent el primer alumne no japonès d’aquest. L’any 2001 inicia la seva carrera professional ensenyant l’art del bonsai en quatre continents, participant en els més prestigiosos congressos de bonsai del món, publicant nombroses publicacions en revistes especialitzades i en d’altres com Newsweek o el Corriere della Sera i participant en programes de televisió i ràdio. En l’actualitat passa la major part de l’any treballant a com a conservador d’algunes de les millors col·leccions de bonsai a occident. L’any 2018 va ser el primer occidental anomenat membre de l’Associació Japonesa de Professionals del Bonsai.

Paral·lelament a aquesta activitat desenvolupa la seva vessant com a dissenyador, creant l’eina per bonsais, icheban ( www.ichiban.it ) i dissenyant els torns professionals per treballar bonsais de Green T ( www.green-t.info )

Gabriel Romero Aiguadé

Comença a interessar-se pel bonsai a finals de l’any 1983 quan, llegint un llibre de jardineria que encara conserva, veu un capítol dedicat al bonsai. Des d’aquell moment va saber que el bonsai formaria part de la seva vida per sempre.

Va passar poc més d’un any investigant pel seu compte fins que, a l’estiu de 1985, va saber de l’existència de l’escola BonsaIkebana a Barcelona. No va dubtar en apuntar-s’hi i així inicia els seus estudis en aquesta escola, a la tardor de 1985. Allà va passar quatre anys com alumne fins que al 1989 se’l brinda l’oportunitat d’entrar a treballar en la mateixa escola a temps complert.

Els anys 1988 i 1991 va tenir l’oportunitat d’aprendre al costat de Noboru Kaneko, sensei que va anar a BonsiIkebana a impartir les seves classes.

A l’any 1997 viatge a Japó per passar un temps treballant al jardí de Noburo Kaneko.

A l’escola BonsaIkebana treballa durant catorze anys, encarregant-se de la cura i manteniment dels més de 2000 arbres de l’escola, donant classes als seus alumnes, tallers en associacions, atenent al públic i treballant arbres dels clients. 

Desprès d’aquests catorze anys, l’any 2003, decideix començar el seu projecte, independitzant-se i obrint la seva pròpia escola/taller a Sant Boi del Llobregat.

Gabriel Romero Bonsai Studio – Bonsai Sant Boi  trobaràs:
• 35 anys d’experiència
• Formació d’arbres
• Workshops per associacions
• Classes de bonsai
• Manteniment de col·leccions privades
• Venda d’arbres
• Venda de testos, eines, adobs i complements

Germán Gómez

Inicia el seu camí en el món del bonsai l’any 1998. Als anys 91 i 92 realitza dos cursos de disseny i formació a Iberbonsai, assistint als tallers realitzats per Johm Naka. Col·labora amb la revista Bonsái Autóctono que tot just apareixia en aquells temps i és membre de la Asociación Valenciana de Bonsái des dels seus inicis. 

Al 1994 assisteix i participa com expositor al XXV Congrés Europeu de Bonsai, on coneix personalment a Saburo Kato, fundador i propietari del viver Medibonsai des de l’any 1995.

 

Practica la tècnica de cultiu a terra de diferents especies de bonsai de de l’any 1998 i en la primera dècada dels 2000 incrementa i amplia les seves instal·lacions, introduint el cultiu de l’ullastre, una de les seves espècies preferides. Viatja per diferents vivers europeus des d’on importa especies japoneses com aurons, junípers, pins, etc. i des del 2005 viatja a japó anualment, on incrementa la seva formació, importa assíduament bonsais pel seu viver i s’introdueix en le món dels testos, sent aquesta una de les especialitats de Medibonsai en l’actualitat.

Al 2010/11 presideix l’associació Bonsái Paterna, organitzant l’exposició, corresponent a aquell any, d’aquesta entitat.

En els darrers anys ha participat activament en el món de les exposicions, tant a nivell nacional com internacional, aconseguint amb els seus arbres importants guardons. 

 

Membre de la Nippon Bonsai Association, Inc. i de la Unione Bonsaisti Italiani (UBI)

President de Unión del Bonsái Español – UBE

 

Escuela Bonsái Medibonsái

L’Escola de Medibonsai neix després de la recerca de millora dels clients i aficionats del bonsai que acudíem a Medibonsai amb ganes d’aprendre i sobretot de fer evolucionar els nostres arbres.

Com a referència teníem a Germán Gómez, què, desprès de pensar-s’ho molt i després de treure’s les pors lògiques de la responsabilitat que comporta qualsevol tipus d’ensenyament, va donar el pas per crear l’escola.

Els inicis en qualsevol aprenentatge sempre són intensos i apassionants, tant pels alumnes com per als mestres, però alhora complexos i plens de reptes.

L’Escola de Medibonsai compren tant espai físic com la teoria i la pràctica sobre el bonsai i tot el concernent a aquest, essent no sols un espai de treball, sinó també una relació entre els amants del bonsai, que dirigits pel Germán vam emprendre i emprenem una educació continua.

Com a mostra d’això, els alumnes de l’escola tenim l’orgull i l’honor de presentar l’Escola en aquesta edició. Gràcies.